Tarieven en vergoeding

Wat kost therapie bij Psycholoog Rotterdam?

De tarieven verschillen per psycholoog, klacht en behandeling. Neem contact op voor de juiste tarieven.

Wordt psycholoog Rotterdam vergoed of niet?

Elke zorgverzekeraar heeft het anders geregeld. En het hangt ook van je polis af wat wel en niet vergoed wordt en in welke mate. Informeer dus even bij je verzekering. De verschillen kunnen namelijk groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

De behandeling wordt soms niet vergoed in het basispakket. Sommige mensen schrikken daar een beetje van terug. Omdat bij andere psychologen – GZ-psychologen – de eerste vijf behandelingen voor een deel vergoed zijn in het basispakket.

We hebben de verschillen op een rijtje gezet zodat je weloverwogen je eigen keuze kunt maken. Inhoudelijk en wat betreft kennis, kunde en ervaring zijn er niet zoveel verschillen. Er zijn goede GZ-psychologen, er zijn goede eerstelijnspsychologen. Over het algemeen kun je zeggen dat GZ-psychologen wat meer aan protocollen gehouden zijn dan eerstelijnspsychologen.

Betaling en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED. Je kunt een gemaakte afspraak altijd verzetten, maar doe dat alsjeblieft wel minimaal een dag van tevoren, dan kunnen wij nog een andere cliënt inplannen. Helaas zijn wij genoodzaakt om een afgemelde afspraak korter dan 24 uur van tevoren in rekening te brengen.

Daar kunnen we je ook bij helpen

Voor veel mensen is het lastig om te zien of hun polis nu vergoed of niet en op welke manier. Vandaar ook dat wij iedereen adviseren het even te overleggen met de verzekering. Je bent zelf verantwoordelijk voor het contact met de zorgverzekeraar.