Tarieven en vergoeding

Wat kost therapie bij Psycholoog Rotterdam?

Om het voor jou overzichtelijk te houden, werken onze psychologen met dezelfde tarieven. Hieronder vind je de prijzen van de meest voorkomende behandelingen op een rij:

  • Psychologisch consult regulier (1-op-1 afspraak): 118 euro
  • Psychologisch consult lang (1-op-1 afspraak): 177 euro
  • Relatietherapie regulier: 135 euro
  • Relatietherapie lang: 202,50 euro
  • Voor afspraken buiten kantoortijd geldt een toeslag van 25 euro (exclusief eventuele btw).

Tijdens het intakegesprek bepaal je samen met je psycholoog welk type afspraak past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan altijd voorop. Bovengenoemde duur van de reguliere sessies is 45 minuten en van de lange sessies 75 minuten. Zo heeft de psycholoog nog 15 minuten per cliënt om te besteden aan verslaglegging en administratie. Wij maken geen verschil in het tarief voor behandelingen online of op locatie.

Wordt Psycholoog Rotterdam vergoed?

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten vanuit de zorgverzekering. Behandelingen voor burn-out, stressklachten, rouwverwerking en relatietherapie worden sowieso niet vergoed.

Bij ons krijg je geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan is het in sommige gevallen wel mogelijk om een vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Wil je meer lezen over de vergoeding vanuit je zorgverzekering en hoe het zit het met je eigen risico? Lees hier meer: vergoeding zorgverzekering psychologische zorg.

Vergoeding via je werkgever

Veel werkgevers zijn bereidt therapie voor hun medewerkers te vergoeden. Steeds meer werkgevers zien namelijk in dat mentaal gezonde medewerkers productiever en vrolijker zijn, en hun werk met plezier uitvoeren. Een win-win situatie dus. Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Lees hier meer informatie over vergoeding via je werkgever.

Afspraak annuleren

De afspraak met je psycholoog kan je altijd afzeggen. Doe dit wel 24 uur van tevoren, want dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we helaas de kosten van de afspraak in rekening brengen. Valt die 24 uur in het weekend? Stuur ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren een mail met je afzegging of spreek onze voicemail in. Dan brengen we de kosten niet in rekening.