Therapie Rotterdam

Het eerste gesprek is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen en erachter te komen wat er speelt. Om te beginnen krijg je de ruimte je verhaal te doen. We vragen waarschijnlijk door en gaan dieper op bepaalde zaken in. Dat hoeft niet perse over je klacht te gaan, we willen je ook als persoon leren kennen. En waarom kom je nu? Juist op dit moment? Loop je over of heb je rust?

Jij staat centraal bij therapie Rotterdam

Dat we meer willen weten over jouw persoon heeft alles te maken met de behandeling. Waarschijnlijk herkennen we je klacht vrij snel en weten we welke verschillende methoden en technieken er bestaan om het te behandelen. Welke van die methoden, of welke combinatie, we gaan gebruiken voor jou hangt van jou af. Wat licht je het beste? Wat bereikt het beste resultaat? Om dat te bepalen, moeten we jou dus ook leren kennen buiten de klacht om.

Een richting

We werken bij therapie Rotterdam niet met een afgebakende diagnose. De ervaring leert dat een zwart/wit indeling van klachten en behandelingen het succes eerder in de weg staat dan helderder maakt. Liever hebben we het over een richting of thema waar jouw klachten bij aansluiten. Als dat thema, die richting en het werk duidelijk zijn zullen we je vragen naar je motivatie. Het gaat niet vanzelf en onze cliënten moeten willen werken voor resultaat. Dat is een afspraak die we redelijk officieel met elkaar maken.

Therapie Rotterdam werkt met ankerpunten

Hoe de behandeling er precies uit gaat zien verschilt enorm per klacht en persoon. Maar, er is wel een vaste benadering van de functie van onze sessies en de rest van het werk. Want het gebeurt niet tijdens de behandeling – jouw groei, de verandering – maar in de tijd ertussen. De behandelingen zijn ankerpunten waarop we reflecteren en vooruitkijken. We geven je inzicht en perspectief. Je zult merken dat die sessies van jou zijn. Dat jij kunt bepalen welke zaken belangrijk zijn. In de regel (maar dat hoeft niet altijd) geven we je werk mee voor komende periode. Dat kunnen oefeningen zijn, opdrachten of taken.

Op eigen benen

De behandeling is gericht op autonomie. Je hoeft niet klachtenvrij te zijn om het gevoel te hebben dat je het zelf weer kunt. Overigens houden we wel graag contact met je van tijd tot tijd – je bent geen nummer voor ons ook niet als de behandeling voorbij is.

In therapie bij psycholoog Rotterdam?

Denk je dat therapie jou kan helpen bij je klachten? Of twijfel je nog? Onze praktijkassistentes adviseren je graag en luisteren vrijblijvend naar jouw verhaal. Bel 085 4015 337 of plan hier je adviesgesprek in wanneer het jou uitkomt.