Psycholoog Rotterdam

Over mijzelf – Janneke

Familietrekje

Werken met mensen, iets voor een ander doen – het is een familietrekje. Ouders die in de zorg werken, ooms die maatschappelijk werker zijn. Het kon bijna niet anders dan dat ook de vonk naar mij over zou springen. Dat deed het. En de vlam is met de jaren enkel feller gaan branden.

Sociale en organisatiepsychologie

Ik was jong toen ik aan mijn studie psychologie in Leiden begon. Er ging een wereld voor mij open; de manier waarop ik met mensen omging, mijn interesse in het gedrag van mensen, hoe ik in het leven stond – het kwam allemaal perfect bij elkaar in de psychologie. Ik koos de richting sociale- en organisatie psychologie. Die specialisatie is het meest praktisch, je gaat snel en grondig aan de slag in de praktijk. Daarbij zijn ‘werk’ en ‘je sociale omgeving’ belangrijke factoren in de kwaliteit van een leven die vaak dieper rijken dan zo op het eerste oog lijkt.

Verdieping en verrijking

Ik kon vrijwel meteen aan het werk bij een organisatieadviesbureau. Na een aantal jaren maakte ik de overstap naar een kleiner bedrijf om uiteindelijk voor mezelf te beginnen. In diezelfde periode verdiepte mijn werk zich. ‘Werk’ staat meestal niet los van het leven en om mijn cliënten ook met persoonlijke problemen verder te helpen, wilde ik mijn kennis vergroten. Dus: terug in de schoolbanken. Ik studeerde klinische psychologie.

Praktisch, doelgericht én inzichtgevend

Inmiddels ben ik ruim 15 jaar werkzaam als psycholoog en ik doe dit met veel plezier. Ik merk dat de combinatie van mijn praktische en doelgerichte wijze van werken, met de wat meer analyserende, inzichtgevende behandeling succesvol is. We gaan én concreet aan de slag, én nemen de tijd om ook echt te snappen wat er speelt en hoe het allemaal werkt. Nog elke dag ben ik geïntrigeerd van het vakgebied. Je kunt rustig zeggen dat mijn beroep mijn hobby is.

Naast werk

Naast psycholoog ben ik moeder van twee prachtige dochters, echtgenoot, wandelaar en reiziger. Ik woon in Den Haag en ik geniet enorm van het strand en de zee en van alles wat de stad te bieden heeft.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.