Psycholoog Rotterdam

Over mijzelf – Hanan

Jij staat centraal

Ik heb een vrije geest en denk niet in hokjes, dus met mijn therapievormen doe ik dat ook niet. We kijken naar waar jij het liefst aan wilt werken. Gezamenlijk onderzoeken we hoe je met minder stress door het leven kan gaan, om zo weer een gevoel van rust te krijgen. Jij bent als mens uniek en dat vraagt dus ook om therapie op maat. Ik kijk met een creatieve en kritische blik naar hetgeen waar jij mee zit om dit te kunnen vertalen naar praktische handvatten.

Praktisch, eerlijk en concreet

We gaan jouw kwaliteit van leven bevorderen door concreet aan de slag te gaan met de knelpunten die voor jou nu prioriteit zijn. Als psycholoog ben ik daarin betrokken, warm, open-minded, direct en praktisch. Als we tegenover elkaar zitten zal ik regelmatig reflecteren. Doordat ik gelijk teruggeef wat mij bij jou opvalt in je gedrag, houding of emoties, leer je vaak meer over jezelf. Echter kan dergelijke informatie ook confronterend zijn, daarom doe ik dit op een zachte, directe en eerlijke manier. Ook wanneer ik denk dat je helemaal gelijk hebt en dat jouw gevoel een logisch gevolg is van een situatie zal ik dit benoemen. Ik ben als psychologe onbevooroordeeld en kalm, iets wat cliënten vaak als prettig ervaren en ervoor zorgt dat zij zich op hun gemak voelen.

Stress en burn-out expert

Ik werk al jaren als zelfstandig psycholoog en coach voor particulieren, bedrijven, hogescholen en arbodiensten. Mijn cliëntengroep bestaat daarom ook uit zeer verschillende leeftijdscategorieën. Als psycholoog blijf ik me ook continu verder ontwikkelen door nieuwe therapievormen te leren en vakliteratuur en nieuwe resultaten uit onderzoeken te vertalen naar implementeerbare tips en tricks voor mijn cliënten. Ik zie mezelf dan ook als onderzoeker en met mijn onderzoekende houding kan ik enerzijds mijn cliënten coachen en anderzijds zelf met creatieve opties komen. Out of the box denken staat als psycholoog bij mij centraal.

Groeien als mens

Voor mij is niets raar of abnormaal. Ik help mijn cliënten om te groeien als mens en ze te helpen bij het overmeesteren van hun angsten en/of problemen. Daarbij stimuleer ik zelfinzicht en het (terug)krijgen van eigen krachten om beter om te kunnen gaan met moeilijke situaties. Het is daarbij van belang om balans (terug) te vinden in het lichaam, de geest en emoties. Ik werk daarbij ook nauw samen met fysiotherapeuten, manueel therapeuten en personal trainers in Rotterdam.

Reizen en vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik te vinden in een lekker restaurantje of een gezellig terrasje in het centrum van Rotterdam. Daarnaast ben ik vaak in het water van Scheveningen of Hoek van Holland om te surfen. Mijn overige hobby’s zijn: filmen, fotograferen, schrijven en reizen. Ik ben echt dol op reizen naar andere continenten en kom daardoor veel in aanraking met andere culturen. Hierdoor leer ik veel over andermans gangbare gebruiken, principes, manier van leven en natuurlijk hun keuken! Ik zie mezelf dan ook als een wereldburger en neem die brede blik op de wereld ook weer terug naar de praktijk. Daardoor ben ik ook als psycholoog erg breed georiënteerd.

Expats en stress

Ik ben tevens gespecialiseerd in de counseling en coaching van expats in Rotterdam. Door mijn multiculturele achtergrond en wereldburgerschap kan ik vanuit mijn eigen ervaringen mijn cliënten ook goed begrijpen en behandelen. Cliënten hebben bijvoorbeeld moeite met het vinden van hun eigen identiteit, moeite met het maken van nieuwe vrienden of moeite met het wennen aan allerlei vernieuwingen in hun leven. Veel expats geven ook aan dat zij erg moeten wennen aan de hardheid of grofheid van de Rotterdamse cultuur. Rotterdam is echter juist een dynamische en vooruitstrevende wereldstad, alleen kan het vinden van je eigen plek in deze stad wel veel stress opleveren. Ik stimuleer mijn cliënten tot het vinden van nieuwe levensperspectieven en manieren om te copen met alle stress, spanningen en onzekerheden die het met zich meebrengen om een expat in Rotterdam te zijn en om anderzijds te genieten van de dynamiek en directheid van de stad.

Expat counseling in English is also possible

Contact

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel mij gerust voor een afspraak of stuur mij een email.