Psycholoog Rotterdam

Over mijzelf – Ysabel

Ik ben een helper

Ik weet niet beter dan dat ik mensen wilde helpen. Werken in de zorg leek me interessant en veelzijdig. Dus, ik ging HBO-V studeren om vervolgens als verpleegkundige aan de slag te gaan.

Psycholoog uit de praktijk

Als verpleger werkte ik onder ander op een psychiatrische afdeling. Alhoewel daar mijn interesse voor psychologie haar oorsprong vond, werd ik naar dit vak gedreven door mijn collega’s. Stress, burn-out, ziekteverzuim – het boeide en boeit me enorm. Vooral omdat bij al deze klachten centraal staat: wat motiveert mensen?

Wat motiveert jou?

Ik studeerde sociale organisatiepsychologie en klinische psychologie. Alhoewel interessant, kwam de studie tot leven in interactie met cliënten – bijvoorbeeld tijdens de stage. Ook tijdens mijn studie voerden vragen omtrent werk, stress en persoonlijke motivatie de boventoon.

Een betrokken coach

Na de studie ben ik direct aan het werk gegaan bij organisatieadviesbureaus. Mooi werk, concreet, dankbaar en dichtbij de cliënt. Ik werkte op alle gebieden, van assessment tot coaching. En ik moet zeggen, het gaf me een regelrechte kick om mensen weer in beweging te krijgen. In de dertien jaar dat ik daar werkte, ontwikkelde ik een eigen stijl die ik nu in mijn praktijk nog steeds hanteer. In het contact ben ik laagdrempelig, zonder poespas. Cliënten geven aan makkelijk te kunnen vertellen, zich veilig te voelen en in hun waarde gelaten. Dat vind ik belangrijk.

Cliënt centraal in klachtbeleving en -behandeling

Als coach en begeleider leerde ik op de achtergrond te blijven en de cliënt het middelpunt van klacht, werk én doel te laten zijn. In het werk dat ik verzet, verplaats ik me in de leerstijl, werkmethode en blik op de wereld van mijn cliënten. Daarmee is het werk soepel, passend en effectief.

Een psycholoog met ervaring

Ik werkte met plezier en voldoening. Toch stak het me steeds vaker dat ik de mensen met ‘klachten’ in die functie niet kon helpen. Ik was coach, geen psycholoog. Met als gevolg dat ik van langs de lijn moest toekijken hoe mensen worstelden met problemen en vraagstukken waar ik ze bij zou kunnen helpen. Tja, en dan komt toch de verpleegkundige naar boven. Ik besloot mijn oude kennis bij te spijkeren en als psycholoog aan de slag te gaan.

Een energieke samenwerking

Nu, in mijn eigen praktijk, werk ik samen met cliënten aan het verbeteren van hun leven, liefde en werksituatie. Op een manier die warm en professioneel is. Kordaat en doelgericht. En met de cliënt als middelpunt van de behandeling. Typerend aan mijn werkstijl is dat ik makkelijk te benaderen ben, jouw taal spreek en een beetje humor niet schuw. De behandelingen moeten je namelijk ook energie geven.

Balletje trappen

Naast mijn werk ben ik vooral echtgenoot en vader van twee pubers. En als het even kan vind je me in de buurt van een voetbalveld of tennisbaan. Om dan ’s avonds, als het wat stiller wordt in huis weer weg te duiken in vakliteratuur.

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Bel mij gerust voor een afspraak of stuur een e-mail.